založba naturšček praznuje prvo triletko!

tri leta. tri knjige. tri uspešnice. tri nagrade. založba naturšček praznuje.

zatorej, vabljen tretjega februarja (ja, torek je to) v etno klub zlati zob, kjer bom založbo naturšček aka klemen košir visel cel božji dan in vas crkljal. z ekipo zlatega zoba (edna in nenad, super sta) bomo pričarali vzdušje, kot da gre za nekaj zares pomembnega in usodnega.

s sodelavcema oblikovalcem janom jagodičem in ilustratorko meto wraber bomo odprli dan s tiskovko debatko o neodvisnem založništvu, ustvarjanju knjig in soustvarjanju odnosov, ki pripeljejo do presežkov. predstavil bom zadnjo knjigo kruh moj vsakdanji in trikrat podčrtal, da je na knjižnem sejmu prejela nagrado najlepša slovenska knjiga 2014. jan bo povedal kaj o likovni zasnovi knjige in njenem načrtovanju, meta o novo nastajajoči knjigi o vegetarijanskih namazih, ki izide predvidoma maja v petih jezikih in s katero bo založba pokukala v inozemstvo ter potipala teren. tiskovka se bo odvijala od 11. do 12. ure.

tiskovki bo sledila odprta delavnica peke rustikalnega kruha, skupaj z matjažem magajno iz pekarne deveta vas jo bova pripravila, vstop je prost in poljubnega timinga. zamesila, oblikovala, vzhajala in spekla bova ene štiri vrste kruha po recepturah iz knjige in zraven poudarjala, da bodo prav tovrstni kruhi začeli prihajati iz peči matjaževe pekarne in se jih bo dalo kupiti v izbranih trgovinah. delavnica bo potekala od 13. do 18. ure.

* vmes boste lahko prečesali knjigo kruh moj vsakdanji in jo kupili po promocijski ceni 36 eur.

ob osmih bomo utišali glasove in prisluhnili dvojcu najoua. glasbena samorastnika samo kutin in ana kravanja nas bosta popeljala v njun poetični zvočni svet, ki se kot živo srebro izogiba poimenovanjem in oznakam (video prispevek dvojca).

sledilo bo klepetanje ob odličnih domačih pitah in izbranih rakijah, najbolj vztrajni bomo ob sončnem vzhodu dočakali domačo sarmo mojstra nenada iz zlatega zoba.

četrtega ne bo nič več tako, kot je bilo. in petega tudi ne. pridi.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja