zagovor

 

prvi sem prišel na kraj dogodka. z dvema torbama robe sem vstopil v sobo z oznako d-28 in se zagledal v okroglo mizo z ekranom na sredini in zastavami v kotu (ali pa sem si jih domislil tam). občutek je bil zoprn, najbrž tudi zaradi pričakovanja nečesa, ki se ima zgoditi čez slabo uro. soba za zagovor. komisija. protokoli. vloge. huh, kdo bi se tega radostil?

samo je uspešno zagovarjal diplomsko nalogo, komisija je bila korektna, po dolgem času sem povohal akademski univerzum in situ, s telesi profesorjev, njihovimi gestami, tonom glasu, puloverji in smislu za humor in samoironijo, če ne absurd. vsi smo malo hecni, ko smo nerodni in v bistvu nihče ne mara formalnosti zaradi formalnosti.

poslušalstva je bilo precej, kot unprofor smo bili vmes in ta vmes je tudi zmehčal relacijo komisija – kandidat. fajn. v bistvu je vse teklo nekako vljudnostno in po normah in nihče ni moral iti iz svoje kože. predvidljivo, s prikupnimi vložki in detajli ter katarzo ob uspešno opravljenem delu za vse. saj v tem je smisel, ne?

da, in zadnji sem zapustil prostor. kot nekakšen postrešček sem ga že drugič prezračil, pospravil pop up zakusko in se pospešeno odstavil na drugo lokacijo. mission accomplished. saj je v tem smisel, ne?

ostali so spomini, za vas bo ostal recept sladice, kratke študije uporabe prosa in sezonskega sadja. in da ne bom akademski, bom kar opisno speljal proceduro. namočiš proso čez noč in ga naslednji dan skuhaš v sojinem mleku, mleku classique, vodi, jabolčnem soku, pač, kar ti potegne in imaš pri roki. malo cukrčka, soli, vanilijevega ekstrakta, razmerje približno 2:1 v korist tekočine. medtem olupiš in narežeš dve jabolki. nasekljaš ju na koščke, dodaš malo sladkorja, fino dišečega šnopsa, suhih fig, cimeta, premešaš in pustiš stati.

hruške. tudi hruške bomo dali not. očistiš jih, razpoloviš in prepražiš na mešanici masla in drobtin. malo sladkorja po želji, pa malo fino dišečega šnopsa tudi. obrneš dvakrat, trikrat, ohladiš in spasiraš v zdrizasto maso.

potem pa se lotiš modularnega spajanja elementov. pomešaš jabolka s prosom in deneš na dno kozarca. čez preliješ hruškovo kašo, posuješ z zdrobljenimi orehi in na koncu dodaš žličko marmelade za piko na i. jaz sem dodal grenkosladkomilodišečo mandarinino. in ponudiš. komisiji, ženi, frendom, sodelavcem, pač svobodno, ker kot sem ujel na zagovoru, imamo temeljno pravico do komuniciranja.

Ena misel na “zagovor

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja