V Izložbi

Od prejšnjega tedna vem, kje je Mušičeva vila. Tam, pri, za, ob Plavi laguni, pred njo, na njenem vrtu dobesedno, ob cesti, pa je nameščena Izložba. Mala oaza je to, če že sledimo filmskim oznakam becirka, kjer Primož, Nina in Martin crkljajo senzibilne ljudi s sveže pripravljenimi kosili.

 

 

Skuhati topel obrok iz sezonske zelenjave in bolj ali manj lokalnih sestavin ni tako enostavno, kot se na prvi pogled bere. Le kje v našem mestu lahko zasledimo tovrstno ponudbo? Industrijsko predpripravljena hrana je standard, ki se ga držijo praktično vsi gostinci, od tistih z zanimivejšim dekorjem in nobel podobo, do nepretencioznih lokalčkov, kjer je kalorični input edini imperativ.

Ekipa vsak dan pripravi manjše število obrokov, kar je edina opcija, če slediš da tako napišem butičnemu kvalitativnemu kuhanju.

In kako vse skupaj izgleda? Lepo se zaparkiraš pred šankom lične kuhinje iz masivnega lesa (Primoževo delo, svaka čast, svaka čast) in buljiš v brbotajoče lonce in hitre prste dežurnega kuharja. Lahko se posedeš ob izložbeno okno in opazuješ promet, ali premakneš rit na letni vrt, kjer te pogreje gašperček na drva ali topel pogovor z neznancem iz sosednje mize. In vmes poješ kosilce ali malico, nekako tako, kot bi si ga pripravil doma.

Prejšnji teden sem za prilogo Nedela Odprta kuhinja z izložbenim triom pripravil prispevek na temo palačink. Potrudili so se in potuhtali sedem variacij na klasično temo. Za okus sem pritaknil sezonsko palačinko z jurčki.

In seveda, obiščite Primoža, Nino in Martina ter jih podprite v postavljanju gostinskega standarda, ki pritiče delovnim ljudem nekega mesta, v nekem okolju z nekim standardom, v tem primeru je pač to naša Ljubljana z nami vred.

4 misli na “V Izložbi

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja