trubarjeva tržnica

ideja je urbano luštna. omogočiti vsem delovnim ljubljančanom, ki ždijo po službah dlje od dveh (to v post industrijski družbi vključuje praktično vse delovno aktivne ljudi), da pridejo do svoje ekološko pridelane solate in korenčka med tednom, ne zgolj v soboto.

 

prostoroževke so zastavile koncept takole. k sodelovanju so povabile/li (ana, je kakšen moški vmes?) majhne, lokalne dobavitelje, jih lepo porazdelile po razpotegnjeni trubarjevi ulici, ki je ena najprometnejših v našem mestu, vsaj kar se pešačenja tiče, zorganizirale spremljajoči program, naj se pričara vzdušje, da se nekaj dogaja, vse to vzporedno z glavno tržnico, ki zapre svoje duri ob za nas nelogični drugi uri popoldan (smo pred informacijska družba?).

lani sem novembra in decembra nekajkrat prodajal na tržnici knjigo o namazih in lahko povem, da je zastavljena ideja delovala. meščani so na poti iz službe kupovali zelenjavo, kruh, oljčno olje in jabolčne sokove, pa kakšno knjigo o vege namazih so zbasali v vrečke in torbice.

ampak takrat je bilo mrzlo, zdaj pa so se zidovi in tlakovci že segreli, tako da bo postanek ob enem od štantov ljubko opravilo, malim kmetovalcem pa sporočilo, da je neposredna prodaja v mestu smiselna odločitev.

več informacij o tržnici in spremljajočem programu na www.prostoroz.org.

fotografija dijana vukojević

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja