svetovni dan knjige

živela knjiga! ofucana, subvencionirana, idealistična, naivna, prodorna, bebava, slikovita in asketska, tukaj je, z nami, ob vseh upadih in globelih in krizah šanta ob naši nonšalanci v velikih količinah. slovenci morda ne beremo, izdajamo pa knjige na veliko.

ker se name ob prazniku nihče ne spomni, se bom kar lepo sam izpostavil. nič ne proslavljam, pridno delam in se izogibam kulturnim dogodkom, ker nimam časa za njih. prekarni samozaložnik sem, ki ga podpirajo zgolj bralci. takih nas je malo.

pečem kruhe za modrijanovo knjigarno, čez uro in pol bo podelitev knjižnih nagrad. in bom zraven, če ne drugega, s pogačami.

drugače pa, danes je padla odločitev. kruh moj vsakdanji izide v angleškem jeziku v mesecu oktobru v omejeni nakladi 900 izvodov. lepa novica, ne? če ste international, se lahko pofočkate za poslovna darila. v razmislek pomislek.

in kaj si mislim o knjigi? kraljevska disciplina je, kot šprint v atletiki ali stol za industrijskega oblikovalca. fizična je, to je njena velika prednost pred televizijo in računalnikom. naj ne zmanjka dreves za papir, to si želim, za bralce me niti ne skrbi.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja