randi v modrijanovi knjigarni

modrijane imam zelo rad. njihovi instrumenti so knjige, žanrsko zelo raznovrstne, a usmerjene k zahtevnejšemu, bolj profiliranemu bralcu/bralki. modrijani so po svoje ansambel, sestavljen iz urednikov, knjigarnarjev, prevajalcev, komunikatorjev. komunikatorji so pravzaprav vsi zaposleni v veliki modri založbi, tisto knjigo z učki imajo izbrano za znak.

urbana melanholija

 

knjiga je dialog, največkrat vezan na zelo introvertirano in osamelo početje doma na kavču ali med kocni, vendar je njen izbor skoraj vedno posledica klepeta nasveta prijatelja, znanca ali prodajalca knjig. in to pri modrijanu zelo dobro znajo, le poglejte njihovemu jakatu v oči in videli boste, kako se mu iskrijo. vprašajte majo ali vesno za dobro knjigo in zgodilo se vam bo nekaj lepega.

ni naključje, da smo se ujeli. modrijanova založba mi je pomagala postaviti se na noge, skupaj s sašo vodovnikovo, še eno knjigotrško zvezdico. že več kot dve leti obiskovalcem, gostom knjigarn izpostavljajo moje knjige kot nekaj res vrednega in posebnega. knjig je preveč in knjigarnar je prepotreben filter, ki prisluhne bralčevim željam in mu predlaga zdravilo za njegovo knjižno srbečico. in moje knjige so se z njihovo pomočjo pogosto znašle v košaricah in sedaj živijo svoja življenja v velikih in malih domovih v malih in malo večjih mestih in vaseh.

to soboto bomo skupaj predstavili knjigo kruh moj vsakdanji in vesnina mama bo šlogala iz kart. pripravil bom par namazov, spekel kruhe in mahal z rokami. mogoče bom oblečen kot maškara, ta dan bo res nekaj posebnega. in še to valentinovo se je zraven priflopalo, za katerega ne vem, kam bi ga dal, gregorjevo mi je bliže, skupaj s ptički vred.

dobimo se v soboto štirinajstega ob enajstih v modrijanovi knjigarni na trubarjevi, če bomo trije, lahko udarimo tarok. knjigarna je dovolj velika, da sprejme tri (ponovno tri) kompletna nogometna moštva z rezervo vred in tudi prostor za cekarje (če boste na poti na ali iz tržnice) bo izgotovljen. mogoče lahko celo odmaknemo tista freudovska modra fotelja in zaplešemo.

sedaj pa se le zakopljite v božajočo vesnino povabilo na dogodek, kajne, kako ljubko me je opisala. saj, mogoče sem pa res umetnik, le da tega še nisem sprejel. vesna, hvala.

Avtor treh knjig. Umetnik. Kulinarični inovator. Zgodba Klemna Koširja je tesno povezana z Modrijanovo knjigarno. Prejemnik nagrade za najlepšo slovensko knjigo dve leti zapored nadaljuje pot z novim navdihom, ki ga je strnil v svojem zadnjem delu Kruh moj vsakdanji. V soboto, 14. 2. 2015, nas bo ob dnevu ljubezni ponovno razvajal v knjigarni, kamor ga pot pogosto zanese, in njegovih obiskov smo vsakokrat nadvse veseli, saj prinašajo dobro voljo, nove kulinarične ideje in prijetne klepete.

Izbrani datum ni naključje, saj gre ljubezen vendarle skozi želodec. Z gostoma bo predstavil svojo najnovejšo knjigo Kruh moj vsakdanji, ki je mnogo več kot le navodilo, kako spečemo kruh. Je vabilo k navdihu, poziv k ustvarjalnosti in preprostemu veselju ob ustvarjanju v kuhinji v družbi ljudi, ki jih imamo radi. Seveda pa pri Klemnu Koširju ne gre brez razvajanja. Po predstavitvi nas čaka pogostitev z izbranimi vrstami kruha in njegovimi edinstvenimi namazi ter kapljico rujnega, da skupaj zaznamujemo dan ljubezni in ga počastimo nekoliko drugače. Vse to ob prijetni glasbi in v znamenju ljubezni.

Obenem bomo malce za hec in malce zares pogledali tudi v prihodnost. Na voljo bo namreč branje iz kart za vse radovedneže, ki jih zanima, kaj jim prinaša usoda.

Vzdušje in hvalnica ljubezni se bo v Modrijanovi knjigarni na Trubarjevi 27 v Ljubljani pričela spletati že ta ponedeljek popoldan in se stopnjevala vse do valentinovega v soboto, 14. februarja, ko bo doživela vrhunec ob druženju s Klemnom. Ves ta čas do dogodka bo v knjigarni namreč na voljo pokušina nekaterih Klemnovih kruhovih skorjic in sredic.

Vabimo vas, da se nam pridružite v prijetnem dopoldanskem druženju v središču Ljubljane, se z nami poveselite in seveda tudi posladkate. Poleg Klemnovih knjig bo na voljo tudi izbor vsega ljubezensko literarnega, kar ima ponuditi Modrijanova knjigarna.

V soboto, 14. februarja, od 11. ure, bomo v Modrijanovi knjigarni malce drugače proslavili praznik ljubezni, se veselili življenja in »gurmanirali« v slastnih kulinaričnih dobrotah Klemna Koširja.

Nadvse se veselimo vašega obiska!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja