prva letos

tihožrtje po štiriurni delavnici rustikalnega kruha. spekli smo bageto, čabate, fokačo z durum pšenično moko, hlebec ajdovega kruha, uporabili glineno posodo in za današnjo rundo nastavili rženo predtesto s kislim kvasnim nastavkom. @studioastra, dunajska 49, ljubljana.

za termine delavnic in prijavo poglej semle.

 

4 misli na “prva letos

  1. Ravno danes se spravljam pečt ajdov kruh z orehi. Do zdaj sem vedno delala mešanega s pirino polnozrnato moko. Ali maš na lagerju kak recept za 100% ajdov kruh? Pa tud koruzni ne bi bil švoh …

    • huh, kar zahtevna si. mislim, 100% kruh iz nekrušne moke je kar science fiction. zame, ki trenutno nič ne vlivam v modele in mi je malo pšenične moke zraven za strukturo držat čisto ok. skratka, pri ajdi (in koruzi) grem do 50% deleža v moknati masi, tukaj je moja cona ugodja in se v njej dobro znajdem in počutim.

      • Razumem. Sprašujem se pač, kako naredijo kruh za celiakaše, ki izgleda kot običajen kruh. Spomnim se, da sem enkrat brala seznam sestavin … bil je zelo dolg. Tako da – očitno gre res za eno težko laboratorijsko delo. No, danes je ajdov/pirin z orehi že narejen (50/50). Nekoliko preveč zbit za moj okus, ampak okusen.

        • janja, to nedeljo prijatelj matjaž vodi delavnico brezglutenskih kruhov, od desetih do dveh bo potekala v studiu na dunajski 49, prvo nadstropje. če te zanima, me pofočkaj. še dve prosti mesti sta.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja