po delavnici

v kostanjevici na krki smo v nedeljo mesili testo in pekli hlebe in bagete v krušni peči. jana milovanovič je bila kot vedno nenadkriljiva organizatorka in promotorka, vodi lokalno transnacionalno društvo za trajnostni razvoj tera vera, po srcu in izobrazbi je antropologinja, terensko delo ji je podobno kot meni velika strast.

zbobnala nas je kar nekaj skupaj, se naslonila na lokalno skupnost (ivan in zvonka), ki sta nas v njuni prikupni zidanici tudi gostila. udeležba je bila celo mini mednarodna, prostovoljki iz sardinije in portugalske sta mi gledali pod prste in tipali karakter slovenske nacije.

spekli smo ržen hlebec, dva ducata baget in pirin kruh s semeni, popili vsaj dve majolki ivanovega cvička, vmes podiskutirali o tem in onem ter si na koncu ogledali razstavo avantgardnega umetnika toneta kralja v kostanjeviškem samostanu. pa pokukali smo v romansko gotsko baročno cerkev, kjer v volumensko posvečenem prostoru gostijo lesene skulpture hrvaškega umetnika mirka zrinšćaka.

po razstavi nas je vodil janin mož goran milovanovič, kustos galerije božidarja jakca v samostanu. res veliko ve, tako da hvala obema gostiteljema za radostni čas, ki sta mi/nam ga namenila pred/vmes in po delavnici.

o delovanju tera vere pa naj še kaj napiše jana sama (a si za to, jana?), kar nekaj zanimivih projektov vodi in še več jih bo (nekaj se zraven slinim z jadranom).

za okus pripenjam fotografije inštalacij kiparja mirka zrinšćaka.

skulptura enaskulptura dva skulptura tri

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja