peTek // 11. april // morska večerja // izložba bežigrad // 20:00 // 32 eUr

ideja je prenesti teorijo knjige fao 37.2.1 – divji jadran v prakso. ali res znam kuhati, ali pa se zgolj skrivam za knjižnimi stranicami. kdo bi vedel. naj se ugrizne v sadež skušnjave in zraven še pomaka kruhek v buzaro.

izložba od primoža in nine je kot nalašč poligon za take odprte dogodke. imajo odprto kuhinjo, kjer mi boste lahko gledali pod prste, kaj v resnici počnem. moje nežne rokice bodo sekljale česen, čebulo, odpirale školjke in trgale ribje glave. saj veste, kje je izložba, ne? tam, pri plavi laguni, med dunajsko in parmovo. prej so notri prodajali bale blaga, zdaj pa so med tednom znano zavetišče za romarje pristne, domače košte. in imajo krasen vrt in fino šrimungo, primož je ta pravi desc in je skoraj vse sam zmizaril in zasnoval.

vas pa zanima jedilnik in cene storitev klemen košir, s.p., right?

ok, jedilnik je impro, ker bo končna izbira odvisna od ponudbe ribarnic na dotični dan. ker bo vse pripravljeno iz svežih in jadranskih morskih sestavin, je to fair, do mene in do vas. torej, tako sem si zamislil hode in podhode:

ogrevanje // pri treh sardončkih  // inčuni, pripravljeni na tri načine (surovi, marinirani, v maslenem namazu) + spremljava sveže pečene čabate z durum moko

drugi tek // hladna hobotničina solata s fregola testeninami

raz, dva … TRI // morska supa s popečenim koruznim kruhom

štirka // riževi rezanci z vongolami in dišavnimi drobtinami

dramski vrh ali griček // brodet s polento taragno (ajda je tudi notri) in cikorijo s sezamom

sladke brige // mangova zmrzlina

za vinske vložke bo skrbela ekipa izložbe

rezervacije 041 456 582, primož

še kaj? upam, da bo kakšen kadilec prišel, ker bomo potrebovali ogenj za svečke prižgat.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja