o neodvisnem založništvu ob kavici

neodvisno založništvo = izdajanje knjig in revij s svojim denarjem, brez pomoči takih ali drugačnih subvencij državnih inštitucij. vržeš se na trg z zaledjem družine v najboljšem primeru, adut je svežina, izvirnost, kvalitetna vsebina dela, za katero stojiš in si pripravljen zanjo ne ravno umreti, požreti marsikatero grenko pa vsekakor.

danes se dobiva na kavici z nino granda, urednico revije outsider. mesec nazaj sem revijo kupil v modrijanovi knjigarni na trubarjevi ulici, na tistem modrem kavču sem jo bolj kot ne po naključju vzel v roke in se zatopil med misli zanimivih avtorjev. še preden sem uspel do konca prebrati iskriv dialog jerneja stritarja in mance g renko o migracijah in se lotiti vabljivega konstrukta branka gradišnika, sem že moral odskakljati po hčerko na telovadbo. kupil sem revijo in izginil med ljubljanske ulice.

z nino bova odprla debato o izdajanju knjig in revij na margini naših kulturnih poljan, daleč stran od mikrofonov in kamer medijev (le zakaj?) in zaenkrat brez opaznih refleksij stroke oziroma posameznikov oziroma establišmenta, ki v tem založniškem knjižnem fohu nekaj pomenijo ali se vsaj delajo, da je temu tako.

fino se sliši izhodišče “kako živeti neodvisno založništvo”. tema za še več kavic ob kakšni okrogli mizi. kaj praviš nina?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja