nadeluena

zadnji teden sem se imel res fino. trikrat sem se dobil na randiju z damiro skansi, avtorico res okusno napisane, fotografirane in oblikovane kuharice diši po mediteranu, decembra izdane pri slovenski založbi ebesede.

prvič se je odvil spoznavni klepet, ogrevala sva se za intervju, ki bo izšel v aprilu v prilogi nedela odprta kuhinja. drugič sva speljala serijo petih fotografij za prispevek, kar je bil v aprilsko tmurni svetlobi kar konkreten izziv. v tretje sva ob kavici poklepetala in en dva tri sem popisal šest strani inspirativnega pogovora – o sobotnih sprehodih po tržnicah sveta, vplivu benečanov na dalmatinsko kulturo in prehrano, pa o vlaškem meščanskem življenju v zaledju morja in preprosti, zdravi in okusni prehrani bogatega mediterana.

za okus pripenjam fotografijo kraljevske pastiere napolitane, sladice, ki jo je damira uvrstila med izbrane recepte za prispevek v časopisu. za recept bo potrebno še malo počakati, bodite v pozoru naslednjih nekaj nedelj.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja