mise en place ali nova knjiga v delu

na hitrico in na kratko (post decembrsko ulaufavanje) – živ in zdrav sem. nič se nisem slinil  s kakšnimi emocionalno novoletnimi leporečji, kaj vem zakaj ne. v bistvu sem komaj čakal, da vsa histerija dvanajstice mine in tako sem se proti koncu stampeda zgolj prestavil iz delovne mize za sedež avtodoma in hopa, družno družinsko smo odbrzeli k prijateljem na sever, v schwerin (alenka, matthias, lisa in leni, ahoj!).

saj bom kaj prilepil gor, a ves ta uvod je namenjen le radostnemu (in ponosnemu tudi) vzkliku – yo, yo, pišem novo knjigo!

sveže, divje in sezonsko iz globočin morja jadranskega je okvir, skratka, o ribah bo tekla beseda. in o čupah, slovanih, trstu in okolici, tam gor do devina in izliva timave, pa o škrgah, kleščah, izbuljenih očeh in vsej čudesnosti morskega sveta tudi.

knjiga nastaja v tandemu z diplomirano oblikovalko barbaro ogrič. podlaga so tudi tokrat ilustracije, barbara se je odločila za tehniko tuša, kemičnega svinčnika in ediksa. z zajetno mapo hodi v ljubljano na sestanke s tiskarji in prvo serijo štiriintridesetih ilustracij za k receptom je že ustvarila. inteligentno, taktilno, hudomušno in pogumno se je lotila dela.

ker me prehiteva z ustvarjenim, sem se dobro zasidral za mizo in že brskam po skicirkah iz terena in kuhinje.

danes sem se smukal okoli juh in jušnih osnov. spisal sem recept za bistro, krepko, lukso in baby b. jutri me čaka še koketa, pa namaz adriano, bakalar v2.0 in maslenko, in tako dalje in tako naprej.

če me srečate v ribarnici, me seveda pocukajte. ja, eno polno in odpiljeno letino vam želim, klemen

4 misli na “mise en place ali nova knjiga v delu

    • hehe, slinast sem tudi jaz meta, pa sem si prav po klišejsko zadal – nič več buteljk in jastogov opolnoči. lepo zjutraj sport muesli, pa kilometer dva plavanja, pa trkačke nazaj za kišto. ejh, ravno pesnim o pašti z imenom // asket //. eh, ja…

    • ja, res sem vesel. da lahko s tako občutljivo dušo delim in izmenjujem ideje in vrednote, je dar. kar se bo tudi poznalo skozi knjigo :))

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja