identitete

serija portretov kruha in rok se zaključuje. neto delovni teden sem/bom porabil za fotografiranje devetnajstih slik, da bosta dve strani kazala knjige taki, kot sem si ju zamislil.

medtem sem imel krizico identitete, ker se nočem in nočem postavit v nobeno vlogo, končno, dokončno. kot zajček skakljam od enega opravka do drugega, da le nisem slučajno ujet in determiniran. še vedno in za vedno je osnovno vodilo vsebina, karkoli že to pomeni in kdorkoli jo že dešifrira ali zbanalizira ali ignorira ali negira.

nekako sem bil prizadet, ko sem na dnevnikovi strani prebral, da nisem eden od petih najbolj prepoznavnih domačih kulinaričnih blogerjev. in prav gotovo bom prizadet, da nisem šesti najbolj kulski fotograf hrane in tretji pisec kuharskih knjig in drugi ___________ (dodaj sam).

ves hec je v tem, da se niti nimam za blogerja, fotografa, pisca (raje uporabim besedo publicist). in še vedno mencam, ali naj v kolofonu knjige (bog ne daj na naslovki) nastopim v vlogi samozaložnika ali založbe.

in potem me iz ovinka vrže dogodek, do katerega mi sploh ni in se na njem tako pogrešam. hilfe.

pavza.

suspenz.

pojma nimam, kdo sem. mogoče me to celo briga, dokler približno vem, kaj potrebujem. in potrebujem svobodno izbiro, da počnem to, kar mi je fajn. da pišem, kuham, fotografiram, furam založništvo, na delavnicah delim znanje in neznanje ter na štantu ali kjerkoli že podpiram knjigo. tudi če nisem the fotograf, the kuhar, the založnik, the prodajalec, the strokovnjak.

svobodna izbira med drugim pomeni, da ne pišem več za medije. da že osmo leto nimam redne službe. da rečem ne nacionalki, kjer naj bi malo kuhljal za malo drobižka in vmes odgovarjal na vprašanja gledalcev. da razložim možaku, ki bi me najel za kuharijo, da ne kuham po naročilu. in še pomembneje, rečem ne resni založbi, ki bi mi izbrala svoje zaposlene za sodelavce. ne, produkcija knjig je moja domena.

zakaj? ker sem se svobodno odločil vlagati v vsebino, ki si jo lahko dam le sam.cabata kifejcki tri

divjak

 

Ena misel na “identitete

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja