cache

klemen in studio

kdo sem jaz? in kaj počnem? malo je časa za refleksije, kuharija je ena naporna reč in založništvo prav tako. ko bom dostojno postavljen kot pravi dec, se ne bo ob merjenju in tehtanju mojega uspeha tega garaškega obdobja nihče spomnil. nah, saj najbrž tudi sam ne bom kaj dosti razmišljal o preteklosti. ali pač, z leti tudi to pride, čas se začne odštevati.

nočem jamrat. bolj na glas pišem, kaj vse se je v tem kratkem blogerskem mrku dogodilo. ma saj nisem bloger, kot prvo, za to bi moral vsak dan eno krilatico stisnit. receptov se mi pa tudi ne da kaj dosti pisati, to že veste. saj veste? veste.

v prehodnem studiu, ki sem si ga postavil tranzicijsko na dunajski 49 v prostorih bivše veleblagovnice astra, predem kot mucek. saj je utopija, ždet sam notri za 750 eur na mesec, ampak to sem si podaril, častil sem se, da si zaližem rane od garanja s knjigo o divjem jadranu. in se revitaliziram, ponovno postavim, zašilim svinčnik in spišem novo knjigo. o kruhu, tudi to veste. saj veste? veste.

veliko tehtam, se čačkam po vratu, gubam čelo, prižigam in ugašam pečico, kracam zapiske norega kruhopeka in jih po možnosti vmes zgubim, okušam, kimam z glavo, tralali tralala …

vse skupaj s presledki, ker me stalno nekdo moti. naročniki v glavnem, postajam hot shot, vsi bi me radi imeli, zdaj sem že nekdo. prvič v življenju sem nastavil normalno tarifo za svoje delo. in vse je bilo v redu.

za dolce vito sem napisal tekst o kruhu, za medex pripravil recept in eno seksi zakusko, zemanto tedensko crkljal kot vedno (ok, miso juha je bila preslana, j’acusse), ana ličina je za delavnice z eterično slobodanko naročila supic in kruha in namazov, kot avtor dveh uspešnic sem gostoval v velenju in domžalah (kulturnica, hvala hvala, cveta zalokar oražem, prav tako). vmes sem naučil kar nekaj ljudi speči spodoben domač kruh, s primožem bregarjem sva naredila prva dva testna foto sešna za knjigo o kruhu (spet bo pošteno orenk knjiga, častna pionirska), z janom jagodičem iz kabineta 01 sva zastavila oblikovni osnutek (saj lahko temu tako rečem, ne jan?), pridobil sem nov kredit pri nlb za knjigo, vmes spil dve odlični buteljki mihe bratina, zašpilil eno petdesetletnico v brezjah in najbrž sem še kaj izpustil.

z meto wraberjevo sva se pobotala in složno tlakujeva pot nove izdaje namazov, pa še v angleščini bo prosim lepo knjiga izšla, pač, penzijo bo treba od nekje povleči, za fao knjigo pa je ob odlični prodaji svetlo bodočnost še potrebno skovati. vsekakor grem v peking na podelitev nagrad gourmet festival awards, knjiga bo v fokusu in založnikov bo na m2 nadpovprečno. služba je pač služba …

včeraj sem se vrnil iz volčjega gradu pri komnu, občudoval sem domačijo martine kafol in njenega davida, zadnjo soboto maja gostita festival kulinaričnih knjig, skupaj z vaščani in gosti. z marjučo offizio – napisala je večno iz morja v ponev – bova imela morsko delavnico. če bo david zraven igral na harmoniko, seveda. kar zapišite si, zadnjo soboto in nedeljo v maju, volčji grad, izlet.

marko drpić mi medtem snuje (kaj snuje, kleše) darilni bon za delavnico peke kruha, grbi in klasje se upogibajo pod njegovimi lepimi prsti. marko, res imaš lepe prste, take rokodelsko sploščene svetlo spolirane nohte imaš na zlatih prstih. kar zažarele so tvoje roke v mojih mislih.

dovolj. da sedaj preizkusim še uporabo povezav v tekstu. da vrnem nekaj blogerske solidarnosti in dobre volje nazaj v spletno komuno. hvala zarečeni nataši za podporo pri promoviranju delavnic peke kruha (nataša, kdaj boš ti pripravila delavnico?), miha bratina, odlično vino si izšolal, mah mah sosedom cofee and juice na drugo stran studia, jan jagodič, veselim se najinega prvega sodelovanja, primož bregar, prinesi nam lepe fotografije iz potovanja po tajski (potem pa naju čakajo podlage), meta wraber, pozdravi se in penzel v roke!, za delavnico aromaterapije ane ličina klikni semle, mojster marko, a ne bi posodobil spletne strani?, klemen, ti pa zdaj spat, jutri te čaka nov dan.

* fotografija, Primož Bregar

Ena misel na “cache

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja