barbarella

fotografiranje za prihajajočo knjigo o kruhu gre h koncu. finalna destinacija za zadnjih nekaj škljocev je prostor marka drpića in maje licul na križevniški ulici, še ena zgodba v nastajanju, ki se medi, nastavlja, postavlja za ljubitelje visokega tiska in nakita in še česa.

a želel sem napisati nekaj o barbari. to je tista punca (in njen fant simon v ozadju), ki je mojstrica veganske prehrane in jo najbrž marsikateri od vas pozna pod imenom barbarella.

barbara je zame en velik vzor, kako se lotiti nečesa tako zahtevnega kot je pretvoriti hobi, veselje v posel. v našem prostoru je zame najbolj postavljena oseba na področju prehrane. odlično kuha, če lahko pripravo presne prehrane sploh tako poimenujem. njene fotografije so sveže, čiste, okusno vabljive. na facebuku pridno objavlja recepte in nasvete, organizira delavnice, o katerih mi obiskovalci znajo povedati le najlepše, njen (njun) kuharski studio v šiški je nekaj, kar si je potrebno ogledati v živo.

od vizitke do zakuske, ki jo pripravi, stoji vse na mestu, domišljeno, resno, profesionalno, z okusom. barbara je prinesla v naše loge nekaj tistega pozitivnega ameriškega duha, ki ga ostali amaterji (nič slabšalnega) še ne znamo in še ne zmoremo udejaniti.

uspešna je, pa ne sili v ospredje. kot oseba je pozitivna, pridna, zna postaviti ceno za svoje znanje (kar ostali amaterji tudi še ne znamo in zmoremo), ni vzvišena in nedosegljiva.

ko sem jo prejšnji teden poklical in poprosil, če lahko s primožem posnameva v njenem studiu fotografije kruha, je prijazno rekla da. ni komplicirala, čeprav sva z opremo in energijo okupirala prostor na veliko. da je bil iskren, vzdušje prijetno, snemanje, ki se je razvleklo še na drugi dan, mi bo ostalo v prijetnem spominu tudi zaradi nje.

spodbujam jo, da napiše knjigo. recepti bodo prima, fotografije mamljive. malo jo skrbi, ma, ne vem, kaj točno. najbrž jo stiska čas, ker za uspehom, ki ga občutimo in opažamo, stoji garanje. vse ob svojem času.

zatorej barbara, green chef, hvala za nesebično prijaznost in kolegialno pomoč in hvala za vzor, da lahko uspeš, ne da bi se pri tem izgubil.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja